Chilled Mango Cheese Cake.
You can cook Chilled Mango Cheese Cake using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Chilled Mango Cheese Cake
- You need of Dasar kek: 150gm Digestive Biscuit atau biskut marie.
- You need of : 70gm Butter (melted).
- It's of Adunan Cheese : 250gm cream cheese (suhu bilik).
- You need of :60gm gula halus.
- Prepare of :140ml yogurt (perisa mango).
- Prepare of :150ml Uht Whipping Cream.
- You need 1 1/2 of gelatin.
- It's 50 ml of Air suam.
- Prepare 1/2 of Buah Mango (potong dadu).
Langkah memasak Chilled Mango Cheese Cake
- Timbang dan sediakan bahan..
- Dasar kek : Kisar halus biskut, campurkan butter yang telah dicairkan bersama biskut sehingga rata. Tekan pada loyang,ketepikan atau sejukkan dalam peti sejuk..
- Adunan cheese : Pukul whipping cream sehingga kental,ketepikan. Masukkan air suam,tabur gelatin dan ketepikan. Pukul cream cheese,gula sehingga sebati dan tidak berketul. Tambahkan yogurt,putar rata. Tambahkan gelatin,whipping cream, dan kaup balik dalam adunan cheese sehingga sebati. Aturkan dan susun mangga di atas dasar kek, selebihnya mango di campurkan di dalam adunan cheese. Tuang adunan di atas dasar kek. Ratakan. Simpan di dalam peti sekurang-kurangnya 6jam atau semalaman..
- Lapisan atas : 1 biji buah mangga dikisar halus. 50ml air suam+ 1sudu kecik gelatin. Biarkan kembang dan campur bersama kisaran buah mangga tadi. Tuangkan diatas adunan cheese. Sejukkan..