Recipe: Perfect Basque Burnt Cheesecake

Basque Burnt Cheesecake.

Basque Burnt Cheesecake You can cook Basque Burnt Cheesecake using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Ramuan Basque Burnt Cheesecake

  1. Prepare 500 gram of cream cheese.
  2. It's 400 ml of whipping cream.
  3. It's 1 cawan of gula kastor.
  4. You need 4 of sudu besar tepung gandum.
  5. You need 2 of sudu kecil esen vanila.
  6. You need 2 of sudu kecil lemon juice.
  7. You need 2 of biji kuning telur (gred B).
  8. Prepare 4 of biji telur (gred B).
  9. Prepare of Baking paper.
  10. You need of Loyang size 7 (tinggi).
  11. Prepare of Hiasan.
  12. It's of Strawberi.
  13. Prepare of Coklat bulat putih / dark.
  14. You need of Blueberi.
  15. Prepare of Kit kat panjang.

Langkah memasak Basque Burnt Cheesecake

  1. Panaskan oven 180’c dalam 10-15 minit. Lapik loyang dengan baking paper..
  2. Kemudian pukul cream cheese bersama gula sehingga sebati dan masukkan kuning telur putar sampai sebati..
  3. Masukkan 4 biji telur satu persatu pukul sampai sebati dan masukkan whipping cream bersama dengan esen vanilla pukul lagi sehingga sebati. Kelajuan medium ye..
  4. Masukkan lemon juice biarkan sekejap sebelum masukkan tepung. Pukul sehingga sebati..
  5. Tuang adunan dalam loyang dan bakar dengan suhu 170’c selama satu jam, bergantung kepada oven masing-masing dengan api atas dan bawah. Jika nak lebih gelap naikkan suhu..
  6. Sejukkan kan kek selama 2 jam dan barulah keluarkan dari acuan. Lepas tu deco kek dan sejukkan kek dalam peti ais baru la sedap di makan. Selamat mencuba..