Recipe: Tasty Carrot Cheese Cake

Carrot Cheese Cake.

Carrot Cheese Cake You can have Carrot Cheese Cake using 17 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Carrot Cheese Cake

  1. You need 175 ml of minyak sayur.
  2. It's 3 of biji telur Gred A.
  3. It's 180 gm of gula perang.
  4. You need 2-3 of sudu besar gula halus.
  5. You need 1 sudu teh of esen vanilla.
  6. It's 300 gm of tepung gandum.
  7. You need 2 sudu teh of baking powder.
  8. You need 1/2 sudu teh of baking soda.
  9. Prepare 1/2 sudu teh of garam.
  10. It's 100 gm of lobak merah di parut.
  11. You need 75 gm of kacang walnut yang sudah di panggang dalam oven/microwave.
  12. It's of Frosting Cheese.
  13. You need 225 gm of cream cheese.
  14. You need 60 gm of mentega pure unsalted.
  15. You need 280 gm of gula aising yang sudah di tapis.
  16. You need 1 sudu teh of jus lemon.
  17. You need Sedikit of kacang walnut untuk hiasan.

Langkah memasak Carrot Cheese Cake

  1. Masukkan minyak, telur, gula perang, gula dan essen vanilla ke dalam mangkuk besar. Kacau hingga sebati dan ketepikan..
  2. Di tempat lain, masukkan tepung yang telah di ayak, garam, baking powder, baking soda dan lobak merah yang di parut. Gaul hingga kesemua bergaul rata..
  3. Setelah kesemua bercampur dengan lobak merah, masukkan adunan tepung ke dalam adunan minyak. Gaul hingga sebati. Kemudian masukkan kacang walnut. Gaul rata..
  4. Sediakan 2 acuan bulat. Griskan dengan mentega dan alaskan dengan kertas minyak. Bahagi adunan menjadi dua bahagian dan bakar pada suhu oven 175c. Bergantung dengan oven masing-masing..
  5. Untuk bahan cheese, pukul cream cheese dan mentega hingga putih gebu. Masukkan gula aising sikit demi sikit dan pukul hingga sebati. Kemudian masukkan jus lemon. Gaul rata..
  6. Setelah kek masak, hiaskan dengan cream cheese tadi dan taburkan kacang walnut di sekeliling kek. Masukkan dalam peti ais selama 3-4 jam..** Selamat mencuba semuašŸ„°.