Bebola Nasi Ikan Kicap.
You can cook Bebola Nasi Ikan Kicap using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Bebola Nasi Ikan Kicap
- It's 1 of ketul ikan kayu (lebihan masak kicap).
- You need 1/2 cawan of nasi sejuk.
- It's 1 of biji telur ayam.
- It's 1/2 cawan of serbuk roti.
- Prepare 3 cawan of minyak (untuk menggoreng).
Langkah memasak Bebola Nasi Ikan Kicap
- Sediakan bahan-bahan..
- Ikan kayu dicarik kasar dan dicampurkan dengan nasi sejuk. Masukkan telur dan kacau sebati..
- Adunan nasi dibentuk bulat-bulat dan disalut dengan serbuk roti. Ulangi langkah ini sehingga habis adunan nasi..
- Sejukbekukan bebola nasi berkenan selama 3jam sebelum digoreng. Tapi saya sejukbekukan bebola nasi tersebut semalaman..
- Goreng sehingga garing, angkat, toskan minyak dan sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba..