Recipe: Yummy Bebola Nasi Ikan Kicap

Bebola Nasi Ikan Kicap.

Bebola Nasi Ikan Kicap You can cook Bebola Nasi Ikan Kicap using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Bebola Nasi Ikan Kicap

  1. It's 1 of ketul ikan kayu (lebihan masak kicap).
  2. You need 1/2 cawan of nasi sejuk.
  3. It's 1 of biji telur ayam.
  4. It's 1/2 cawan of serbuk roti.
  5. Prepare 3 cawan of minyak (untuk menggoreng).

Langkah memasak Bebola Nasi Ikan Kicap

  1. Sediakan bahan-bahan..
  2. Ikan kayu dicarik kasar dan dicampurkan dengan nasi sejuk. Masukkan telur dan kacau sebati..
  3. Adunan nasi dibentuk bulat-bulat dan disalut dengan serbuk roti. Ulangi langkah ini sehingga habis adunan nasi..
  4. Sejukbekukan bebola nasi berkenan selama 3jam sebelum digoreng. Tapi saya sejukbekukan bebola nasi tersebut semalaman..
  5. Goreng sehingga garing, angkat, toskan minyak dan sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba..