Recipe: Tasty Epok-Epok aka Badak Berendam

Epok-Epok aka Badak Berendam.

Epok-Epok aka Badak Berendam You can have Epok-Epok aka Badak Berendam using 11 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Epok-Epok aka Badak Berendam

  1. Prepare 2 cawan of tepung pulut.
  2. It's 3 of sb tepung gandum.
  3. Prepare of secubit garam.
  4. You need 5 helai of daun pandan.
  5. Prepare of Inti.
  6. You need 1 cawan of kelapa parut.
  7. Prepare 1/2 cawan of gula melaka.
  8. It's 1/4 cawan of gula pasir.
  9. You need of Santan.
  10. You need 3 cawan of santan.
  11. You need of secubit garam.

Langkah memasak Epok-Epok aka Badak Berendam

  1. Kisar daun pandan.
  2. Satukan tepung pulut, tepung gandum, garam dan air daun pandan yang telah dikisar. Masukkan air pandan sikit-sikit sehingga doh tidak melekat di tangan..
  3. Panaskan semua bahan inti di dalam kuali sehingga menjadi likat..
  4. Masukkan inti ke dalam doh mengikut bentuk yang diingini..
  5. Curahkan santan di atas loyang yang berisi doh yang telah dibentuk dan kukuskan selama 15 minit atau sehingga masak..