Easiest Way to Prepare Delicious Biskut Kacang Tanpa Gluten

Biskut Kacang Tanpa Gluten.

Biskut Kacang Tanpa Gluten You can have Biskut Kacang Tanpa Gluten using 6 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.

Ramuan Biskut Kacang Tanpa Gluten

  1. Prepare 100 g (3/4 cawan) of Gluten-free Plain Cookies Premix WMB.
  2. You need 100 g (3/4 cawan) of serbuk kacang tanah yang telah dipanggang.
  3. Prepare 50 g (1/3 cawan) of gula tebu organik, lebihkan sekiranya mahu.
  4. It's 3 g of (1/2 sudu kecil) garam Himalaya.
  5. Prepare 30 ml of air suam.
  6. You need 100 g (3/4 cawan) of minyak masak, dimasukkan sedikit-sedikit.

Langkah memasak Biskut Kacang Tanpa Gluten

  1. Campurkan semua bahan kering. Kemudian masukkan air, gaul sebati..
  2. Masukkan minyak sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal..
  3. Panaskan oven. Bentukkan adunan kepada bebola kecil dan bakar pada suhu 175°C selama 30 minit..