Biskut Kacang Tanpa Gluten.
You can have Biskut Kacang Tanpa Gluten using 6 ingredients and 3 steps. Here is how you cook that.
Ramuan Biskut Kacang Tanpa Gluten
- Prepare 100 g (3/4 cawan) of Gluten-free Plain Cookies Premix WMB.
- You need 100 g (3/4 cawan) of serbuk kacang tanah yang telah dipanggang.
- Prepare 50 g (1/3 cawan) of gula tebu organik, lebihkan sekiranya mahu.
- It's 3 g of (1/2 sudu kecil) garam Himalaya.
- Prepare 30 ml of air suam.
- You need 100 g (3/4 cawan) of minyak masak, dimasukkan sedikit-sedikit.
Langkah memasak Biskut Kacang Tanpa Gluten
- Campurkan semua bahan kering. Kemudian masukkan air, gaul sebati..
- Masukkan minyak sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dikepal..
- Panaskan oven. Bentukkan adunan kepada bebola kecil dan bakar pada suhu 175°C selama 30 minit..