Recipe: Appetizing Leopard Cheesecake

Leopard Cheesecake.

Leopard Cheesecake You can have Leopard Cheesecake using 18 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Leopard Cheesecake

  1. Prepare of Base.
  2. You need 100 g of oreo, buang inti & kisar halus.
  3. Prepare 100 g of digestive biscuits, kisar halus.
  4. You need 50 g of gula perang.
  5. It's 50 g of serbuk koko.
  6. You need 80 g of mentega cair.
  7. It's of Cheese filling:.
  8. You need of Bahan A.
  9. You need 500 g of cream cheese, suhu bilik.
  10. It's 160 g of gula kaster.
  11. Prepare of Bahan B.
  12. You need 3 of biji telur.
  13. Prepare of C Bahan.
  14. It's 250 g of sour cream.
  15. Prepare of Bahan D.
  16. You need 1 of sk esen vanila.
  17. You need of Bahan E.
  18. It's of Chocolate emulco.

Langkah memasak Leopard Cheesecake

  1. Cara2 membuatnya: 1. Sediakan loyang springform bersaiz 9 inci. Griskan dengan sedikit mentega..
  2. 2. Satukan semua bahan2 base & gaul rata. Masukkan kedalam loyang yang disediakan. Ratakan pada dasar & tepi2 loyang..
  3. 3. Bakar selama 10 minit pada suhu 160C. Sejukkan sebentar..
  4. Cara2 membuatnya: 1. Panaskan oven pada suhu 150C. Pukul bahan A hingga lembut & berkrim..
  5. 2. Masukkan bahan B satu persatu. Pukul sebati..
  6. 3. Masukkan pula bahan C & D. Pukul hingga sebati..
  7. 4. Sediakan 2 biji mangkuk, isi setiap mangkuk lebih kurang 200g adunan cheese tadi. Campurkan salah satu adunan dengan beberapa titis chocolate emulco (jangan terlalu gelap) & pada bahagian yang satu lagi campurkan lebih kurang 1sk chocolate emulco atau lebih hingga warnanya lebih gelap dari adunan yang lagi satu. Masukkan kedalam piping bag..
  8. 5. Tuangkan 1/2 baki adunan cheese yang plain kedalam loyang. Paipkan adunan cheese coklat yang berwarna gelap membulat dalam 2 atau 3 bulatan atas adunan cheese yang plain tadi. Kemudian paipkan pula adunan cheese coklat yang agak terang atasnya. Paipkan semula adunan cheese coklat gelap atas yang terang tadi. Akhir sekali, tuang perlahan-lahan baki adunan cheese yang plain atasnya hingga rata..
  9. 6. Bakar guna teknik waterbath selama 1 jam pada suhu 160C. Bila kek sudah masak, biarkan hingga suam dalam oven baru dikeluarkan. Simpan dalam peti sejuk selama 3 jam atau semalaman baru dipotong..
  10. .