Recipe: Perfect Dragon Fruit No Bake Cheesecake

Dragon Fruit No Bake Cheesecake.

Dragon Fruit No Bake Cheesecake You can cook Dragon Fruit No Bake Cheesecake using 15 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Dragon Fruit No Bake Cheesecake

  1. You need of 👉 Crust.
  2. You need 175 gm of Digestive biscuits.
  3. It's 35 gm of Icing sugar.
  4. Prepare 50 gr of Butter cair.
  5. Prepare of 👉 Cheesecake.
  6. Prepare 300 gm of Cream Cheese.
  7. It's 75 gm of Gula Kastor.
  8. Prepare 250 ml of Whipping Cream Sejuk.
  9. You need 50 gr of Greek yogurt/Natural yogurt.
  10. Prepare 15 gm of Gelatin.
  11. Prepare 60 ml of Air.
  12. You need 200 gr of Dragon fruit puree.
  13. Prepare of 👉 Garnish.
  14. Prepare of Dragon fruit.
  15. Prepare of Kiwi.

Langkah memasak Dragon Fruit No Bake Cheesecake

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Kisar biskut, Campurkan dengan Icing sugar,Dan butter Cair,kacau rata,tuang kedalam acuan/Non stick Springform Pan 8 Inci, ratakan dan padatkan.simpan di freezer selama 15 Minit. Campurkan Gelatin dan air, biarkan 5 minit, kemudian masukkan kedalam microwave selama 30 saat.ketepikan.
  3. Pukul Whipping CREAM sehingga soft peak.ketepikan.
  4. Pukul Cream Cheese bersama gula kastor, sampai berkrim.
  5. Masukkan yogurt dan Gelatin Cair, mixer sebentar sehingga tercampur rata.
  6. Tuangkan Whipping Cream,kacau rata dengan spatula.
  7. Bahagikan menjadi dua bahagian sama rata,satu bahagian tambahlah dengan 150 gr Dragon Fruit Puree (Untuk layer pertama), dan satu bahagian lagi tambahkan dengan 50 Dragon Fruit Puree (Untuk layer ke2),Kacau perlahan hingga rata..
  8. Keluarkan Crust Dari freezer, tuangkan lapisan pertama, ratakan dan simpan di freezer selama 5 Minit, Keluarkan... kemudian tuangkan lapisan kedua, ratakan, simpan dalam peti sejuk selama 8 Jam/Semalaman lebih elok. Keluarkan Cheesecake Dari acuan secara perlahan, kemudian hias dengan Garnish and sedia dihidang. Enjoy....
  9. Dragon Fruit No Bake Cheesecake Ready to serve.... So yummy 🤤🤤🤤.
  10. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat 😘😘😘.