Recipe: Tasty No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan)

No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan).

No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan) You can cook No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan) using 15 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ramuan No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan)

  1. Prepare of BAHAGIAN "BASE".
  2. Prepare 1 cawan of badam.
  3. You need 1 cawan of kurma dibuang biji.
  4. You need 1 of sudu besar minyak kelapa.
  5. You need 1/4 of sudu kecil garam Himalaya.
  6. It's of BAHAGIAN "KEJU".
  7. It's 1 1/2 cawan of gajus, direndam semalaman.
  8. You need 1 cawan (250 ml) of santan pekat, dimasak dengan 2 sudu besar tepung beras sehingga likat/mengental.
  9. Prepare 1/2 cawan of gula tebu organik.
  10. You need 1/4 cawan of jus perahan lemon.
  11. Prepare 1 of sudu kecil ekstrak vanila.
  12. It's of BAHAGIAN "TOPPING".
  13. It's 1 of biji buah mangga bersaiz besar atau puri mangga secukupnya.
  14. It's 1 of sudu besar tepung jagung.
  15. You need Sedikit of potongan mangga untuk hiasan.

Langkah memasak No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan)

  1. Hancurkan bahan untuk 'base' menggunakan food processor dan ratakan ke dalam loyang springform (boleh dibuka tepi) bersaiz 6 inci. Sejukkan dalam freezer selama setengah jam..
  2. Satukan bahan untuk "keju" dalam blender sehingga benar-benar halus. Tuang ke dalam loyang 'base' tadi. Ratakan dan bekukan dalam freezer selama 1 jam..
  3. Masak puri mangga dengan tepung jagung sehingga likat..
  4. Selepas adunan kek "keju" sudah benar-benar mengeras, tuangkan puri mangga ke atas kek tadi dan bekukan sekali lagi..
  5. Sedia untuk dihidang!.