No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan).
You can cook No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan) using 15 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.
Ramuan No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan)
- Prepare of BAHAGIAN "BASE".
- Prepare 1 cawan of badam.
- You need 1 cawan of kurma dibuang biji.
- You need 1 of sudu besar minyak kelapa.
- You need 1/4 of sudu kecil garam Himalaya.
- It's of BAHAGIAN "KEJU".
- It's 1 1/2 cawan of gajus, direndam semalaman.
- You need 1 cawan (250 ml) of santan pekat, dimasak dengan 2 sudu besar tepung beras sehingga likat/mengental.
- Prepare 1/2 cawan of gula tebu organik.
- You need 1/4 cawan of jus perahan lemon.
- Prepare 1 of sudu kecil ekstrak vanila.
- It's of BAHAGIAN "TOPPING".
- It's 1 of biji buah mangga bersaiz besar atau puri mangga secukupnya.
- It's 1 of sudu besar tepung jagung.
- You need Sedikit of potongan mangga untuk hiasan.
Langkah memasak No Bake Vegan Mango Cheesecake (Tanpa Gluten atau sumber haiwan)
- Hancurkan bahan untuk 'base' menggunakan food processor dan ratakan ke dalam loyang springform (boleh dibuka tepi) bersaiz 6 inci. Sejukkan dalam freezer selama setengah jam..
- Satukan bahan untuk "keju" dalam blender sehingga benar-benar halus. Tuang ke dalam loyang 'base' tadi. Ratakan dan bekukan dalam freezer selama 1 jam..
- Masak puri mangga dengan tepung jagung sehingga likat..
- Selepas adunan kek "keju" sudah benar-benar mengeras, tuangkan puri mangga ke atas kek tadi dan bekukan sekali lagi..
- Sedia untuk dihidang!.