Easiest Way to Prepare Tasty Cucur Jagung Ibu Mertuaku

Cucur Jagung Ibu Mertuaku.

Cucur Jagung Ibu Mertuaku You can have Cucur Jagung Ibu Mertuaku using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Cucur Jagung Ibu Mertuaku

  1. It's of Jagung 5 tongkol.
  2. You need 500 gram of tepung gandum.
  3. Prepare 3 ulas of bawang besar.
  4. You need 100 gram of daun kucai.
  5. Prepare 5 of tangkai cili kering.
  6. It's 1 of sudu kecil garam.
  7. You need 1 of biji telur ayam.
  8. You need 500 ml of air sejuk.

Langkah memasak Cucur Jagung Ibu Mertuaku

  1. Bahan utama jagung yang telah di kupas..
  2. Tepung gandum jenama APA pon boleh Ain just guna tepung gandum cap keluarga..
  3. Okeh di bawah ni Ain dah prepare siap siap bahan-bahan yang sudah dipotong seperti kucai,bawang besar,jagung,cili kering untuk memudahkan Kita bancuh adunan cucur Jagung nanti..
  4. Inilah hasilnya selepas diblander.opps blander jagung tadi jangan lupa masukkan air sejuk yer.tujuan letak air sejuk supaya cucur Jagung Kita lebih ranggup..
  5. Kemudian masukkan air jagung yang diblander tadi ke dalam Bekas yang tersedia bahan - bahan tepung gandum,jagung,kucai,bawang besar yang telah di rincih halus,cili kering,telur Ayam,garam,pewarna kuning telur Dan garam secukup Rasa seperti gambarajah di bawah👇👇 Gaul sampai sebati dah siap bancuh biar dalam 10 minit boleh digoreng pastikan minyak betul betul panas..
  6. Pastikan minyak panas baru mengoreng okeh..