How to Cook Yummy Burnt Cheesecake

Burnt Cheesecake.

Burnt Cheesecake You can cook Burnt Cheesecake using 5 ingredients and 10 steps. Here is how you achieve it.

Ramuan Burnt Cheesecake

  1. It's 1000 of grm cream cheese.
  2. Prepare 7 of biji telur.
  3. You need 1 cawan of gula perang/pasir/castor.
  4. You need 3/4 cawan of tepung gandum.
  5. Prepare 2 cawan of whipping cream.

Langkah memasak Burnt Cheesecake

  1. Putarkan cream cheese sehingga kembang dan berwarna pucat..
  2. Masukkan gula dan putar sehingga larut..
  3. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Putar sehingga semua sebati..
  4. Masukkan whipping cream dan putar lagi..
  5. Akhir sekali masukkan tepung gandum dan putar sebati lagi..
  6. Hasil adunan memang agak cair..
  7. Sediakan loyang bersaiz 9 inci dan letakkan baking paper setinggi 3inci..
  8. Tuang adunan tadi ke dalam acuan. Hentamkan sedikit acuan supaya gelembong udara keluar..
  9. Bakar pada suhu 200 darjah sehingga 60 minit. Semasa panas kek memang kembang besar. Biarkan ia sejuk betul dia akan set sendiri dan padat..
  10. Hasil selepas sejuk. Boleh juga di makan bersama strawberry compote..