Recipe: Perfect Danish Kek Keju Blueberry Kekinian

Danish Kek Keju Blueberry Kekinian.

Danish Kek Keju Blueberry Kekinian You can cook Danish Kek Keju Blueberry Kekinian using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Danish Kek Keju Blueberry Kekinian

  1. You need 12 helai of Puff pastri berukuran 10cm.
  2. Prepare 150 gm of Keju krim (saya guna Tatura dari Bega Cream Cheese).
  3. It's 2 sudu besar of Gula tepung/gula kastor (35-40 gm).
  4. It's 1/2 sudu teh of Ekstrak vanila.
  5. Prepare 125 gm of buah Blueberry.
  6. Prepare Sedikit of Gula tepung (untuk taburan).
  7. You need of Bahan sebaran.
  8. It's 1 biji of Telur kuning.
  9. Prepare 1 sudu besar of Susu mentah.

Langkah memasak Danish Kek Keju Blueberry Kekinian

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Campurkan bahan sebaran kemudian dipukul dengan garpu. Ketepikan.
  3. Campurkan keju krim, gula tepung dan ekstrak vanila dalam mangkuk, kemudian pukul dengan garpu sehingga lembut dan sebati.
  4. Ambil 1 helai puff pastri, potong setiap sisi secara pepenjuru (tetapi tidak putus) kemudian lipat setiap sisinya, sampai ke tengah, membentuk kincir angin.
  5. Letakkan 1 sudu adunan keju krim di tengahnya, kemudian letakkan 4 biji blueberry. Ulang sehingga selesai dan susun dalam loyang..
  6. Panaskan ketuhar selama 10 minit pada suhu 200 darjah Celsius.
  7. Bakar Danish selama 15 minit sehingga berwarna kuning keemasan.
  8. Keluarkan danish dari ketuhar kemudian sapukan dengan bahan sebaran dan bakar sekali lagi selama 5 minit..
  9. Keluarkan Danish dari ketuhar, pindahkan ke piring sajian kemudian taburkan dengan sedikit gula tepung. Hidangkan Blueberry Cheesecake Danish yang masih hangat untuk mendapatkan kerangupannya. Nikmati lah...😚😚😚.