Mousse Kek Keju Strawberi🍓.
You can cook Mousse Kek Keju Strawberi🍓 using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Mousse Kek Keju Strawberi🍓
- You need 200 gm of Strawberi.
- Prepare 200 ml of Krim Putar dingin.
- You need 2 sudu besar of Gula tepung.
- It's 250 gm of Keju Krim suhu bilik.
- You need 2 sudu besar of Gula tepung.
- It's 1 sudu besar of Jus lemon.
- Prepare 1 helai of Kek span/Oreo/Biskut Marie.
Langkah memasak Mousse Kek Keju Strawberi🍓
- Hiris 6 biji strawberi. Ketepikan.
- Potong dadu 4 biji strawberi. Ketepikan.
- Kek span dibentuk bulat dengan gelas kecil atau boleh juga dipotong dadu. Ketepikan.
- Masukkan krim putar dan gula tepung kemudian pukul sehingga kaku. Ketepikan.
- Pukul keju krim dan gula tepung sehingga lembut, kemudian masukkan jus lemon pukul sehingga bercampur rata..
- Campurkan krim putar dan keju krim yang sudah dipukul, gaul rata dengan spatula dengan teknik melipat.
- Sediakan 6 acuan/gelas kecil, masukkan kek span, susun hirisan strawberi, kemudian sudukan mousse kek keju sehingga separuh penuh dan masukkan potong strawberi yang dipotong dadu, kemudian sudukan lagi mousse kek keju sehingga 3/4 penuh. Ulang sehingga selesai, dan simpan di dalam peti sejuk selama 4 jam (lebih baik kalau semalaman).
- Keluarkan Mousse Kek Keju Strawberi dan hidangkan dalam keadaan sejuk.Nikmatilah...😚😚😚😚nyam nyam nyam...yummy😋😋😋.