Recipe: Tasty Mousse Kek Keju Strawberi🍓

Mousse Kek Keju Strawberi🍓.

Mousse Kek Keju Strawberi🍓 You can cook Mousse Kek Keju Strawberi🍓 using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Mousse Kek Keju Strawberi🍓

  1. You need 200 gm of Strawberi.
  2. Prepare 200 ml of Krim Putar dingin.
  3. You need 2 sudu besar of Gula tepung.
  4. It's 250 gm of Keju Krim suhu bilik.
  5. You need 2 sudu besar of Gula tepung.
  6. It's 1 sudu besar of Jus lemon.
  7. Prepare 1 helai of Kek span/Oreo/Biskut Marie.

Langkah memasak Mousse Kek Keju Strawberi🍓

  1. Hiris 6 biji strawberi. Ketepikan.
  2. Potong dadu 4 biji strawberi. Ketepikan.
  3. Kek span dibentuk bulat dengan gelas kecil atau boleh juga dipotong dadu. Ketepikan.
  4. Masukkan krim putar dan gula tepung kemudian pukul sehingga kaku. Ketepikan.
  5. Pukul keju krim dan gula tepung sehingga lembut, kemudian masukkan jus lemon pukul sehingga bercampur rata..
  6. Campurkan krim putar dan keju krim yang sudah dipukul, gaul rata dengan spatula dengan teknik melipat.
  7. Sediakan 6 acuan/gelas kecil, masukkan kek span, susun hirisan strawberi, kemudian sudukan mousse kek keju sehingga separuh penuh dan masukkan potong strawberi yang dipotong dadu, kemudian sudukan lagi mousse kek keju sehingga 3/4 penuh. Ulang sehingga selesai, dan simpan di dalam peti sejuk selama 4 jam (lebih baik kalau semalaman).
  8. Keluarkan Mousse Kek Keju Strawberi dan hidangkan dalam keadaan sejuk.Nikmatilah...😚😚😚😚nyam nyam nyam...yummy😋😋😋.