How to Cook Yummy Moist Cheese Cake

Moist Cheese Cake.

Moist Cheese Cake You can cook Moist Cheese Cake using 8 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Moist Cheese Cake

  1. Prepare 250 g of Cream Cheese.
  2. You need 1/4 sudu teh of Garam.
  3. It's 80 g of Gula Kaster.
  4. It's 2 of biji Telur Gred A.
  5. It's 120 ml of Krim.
  6. You need 1/2 sudu teh of Esen Vanila.
  7. You need 20 g of Tepung Gandum.
  8. You need of Buah buahan kegemaran.

Langkah memasak Moist Cheese Cake

  1. Sediakan dan sukat semua bahan.
  2. Potong Krim Cheese kecik2, masukkan garam dan gula dan pukul sehingga agak creamy.
  3. Masukkan 1 telur dan pukul sebentar dan masukkan telur selebih nya dan pukul sehingga sebati.
  4. Masukkan krim dan vanila dan kacau selama 5 saat.
  5. Masukkan tepung dan pukul sampai adunan sebati. Tak perlu pukul lama..
  6. Masukkan ke dalam loyang yang anda suka. Kalau nak cake ni boleh dikeluarkan dari loyang, balut loyang dgn kertas minyak dahulu.
  7. Panaskan oven pada suhu 200 darjah celsius selama 5 minit dan bakar kek tadi selama 25-30minit.
  8. Kek ni akan nampak lembik sebab memang tekstur dia custardy. Masukkan kek ni ke dalam peti sejuk dan tunggu selama 1 jam atau lebih baik jika dibiar semalaman.
  9. Hias kek dengan buah buahan dan siap!! Let’s bake beautiful~ 😊.