Recipe: Delicious Burnt Peanut Cheese Cake

Burnt Peanut Cheese Cake.

Burnt Peanut Cheese Cake You can cook Burnt Peanut Cheese Cake using 8 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.

Ramuan Burnt Peanut Cheese Cake

  1. You need 500 gm of tartura cream cheese.
  2. You need 1 of cup whipping cream.
  3. It's 2 of bijik telur gred A.
  4. It's 1 of sk Garam.
  5. Prepare 1 cawan of gula melaka (Parut).
  6. You need 2 of sudu besar Peanut Butter.
  7. Prepare 1 of sb Almond Flour.
  8. You need 1 of sk Esen Vanila.

Langkah memasak Burnt Peanut Cheese Cake

  1. Putar Cream Cheese dalam kelajuan yang kecil. Lepas tu masukkan gula melaka (parut) dan putar masukkan Garam dan esen vanila.
  2. Bila dah mixer masukkan telur satu persatu. Lepastu masukkan Whipping cream masa tgh mixer tu. Putaran tu slow je. Masukkan Almond flour dan Putar balik..
  3. Panaskan oven 200’c, Lapikan kertas minyak loyang size 7. Masukkan sikit letak peanut butter tu dkt tengah (kalau nak putar masa akhir pn boleh tapi saya taknak rasa campur) dalam loyang (saya buat ni ada lebih 2 cawan kecik lebih) masukkan dalam oven selama 30-40 min. biarkan 5 min dalam oven seketika. Keluarkan dan sejukkan selama 1 jam dalam Peti Sejuk (orang cakap lagi lama lagi sedap) tapi saya tak sabo nak rasa..
  4. .