Recipe: Delicious Mousse Kek Keju KIWI🥝

Mousse Kek Keju KIWI🥝.

Mousse Kek Keju KIWI🥝 You can cook Mousse Kek Keju KIWI🥝 using 7 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Mousse Kek Keju KIWI🥝

  1. It's 3 biji of Kiwi.
  2. You need 1 helai of Kek span.
  3. Prepare 200 ml of Krim Putar dingin.
  4. It's 2 sudu besar of Gula tepung.
  5. Prepare 250 gm of Keju Krim suhu bilik.
  6. You need 2 sudu besar of Gula tepung.
  7. You need 1 sudu besar of Jus lemon.

Langkah memasak Mousse Kek Keju KIWI🥝

  1. Kupaskan buah 🥝 kemudian dibelah 2 Dan satu bahagian dihiris separuh bulatan dan satu bahagian lagi dipotong dadu kasar. Ketepikan.
  2. Potong kek span dalam bentuk bulat, saiz gelas kecil. Ketepikan.
  3. Pukul krim putar dan gula tepung sehingga kaku. Ketepikan.
  4. Pukul keju krim dan gula tepung sehingga lembut, kemudian tambahkan jus lemon dan pukul sehingga bercampur rata.
  5. Tuangkan krim putar ke dalam keju krim, gaul rata dengan spatula menggunakan teknik melipat.
  6. Sediakan 6 acuan/gelas kecil, masukkan kek span, susun potongan buah 🥝 di tepi gelas, kemudian sudukan adunan mousse kek keju dan tambahkan potongan buah 🥝 yang dipotong kasar, kemudian ditutup dengan adunan mousse kek keju sehingga 3/4 penuh. Ulang sehingga selesai. Kemudian simpankan dalam peti sejuk selama 4 jam/semalaman.
  7. Mousse Kek Keju 🥝 sedia untuk dihidangkan... nikmatilah 😋😋😚😚😚.