Recipe: Tasty Ikan Kembung Stim Tomyam

Ikan Kembung Stim Tomyam.

Ikan Kembung Stim Tomyam You can have Ikan Kembung Stim Tomyam using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ramuan Ikan Kembung Stim Tomyam

  1. It's of Ikan Kembung- 6 ekor.
  2. It's of Bawang Besar- 1 labu.
  3. Prepare 2 ulas of Bawang Putih-.
  4. It's of Halia- ½ inci.
  5. You need of Perencah Tomyam (Adabi)- 1 peket.
  6. You need of Garam- ½ sudu kecil.
  7. You need of Serbuk Perasa (Hilal)- 1 sudu kecil.

Langkah memasak Ikan Kembung Stim Tomyam

  1. Bawang besar, bawang putih dan halia dihiris..
  2. Kemudian, bawang besar, bawang putih dan halia dimasukan ke dalam bekas ikan..
  3. Setelah itu, garam, serbuk perasa dan perencah tomyam dimasukan kedalam bekas ikan dan digaul sehingga sebati..
  4. Akhir sekali, ikan dan bahan-bahan tadi dikukus selama 20 minit atau sehingga masak..
  5. Ikan Kembung Stim Tomyam siap untuk dihidang dan dimakan bersama nasi panas..