Recipe: Yummy Pengat Keladi Sagu Biji Cendol

Pengat Keladi Sagu Biji Cendol.

Pengat Keladi Sagu Biji Cendol You can have Pengat Keladi Sagu Biji Cendol using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Pengat Keladi Sagu Biji Cendol

  1. It's 1/2 of biji keladi dipotong dadu—rebus-toskan.
  2. You need 2 of biji keledek dipotong dadu—rebus- toskan.
  3. It's 3 of ketul gula melaka.
  4. You need 1 cawan of gula pasir.
  5. Prepare 1 kotak of santan 200 gm.
  6. You need 2 of mangkuk air.
  7. It's 5 helai of d. pandan-disimpul.
  8. Prepare 1 of paket sagu bila.
  9. Prepare 2 of pewarna( merah&hijsu.
  10. Prepare 1 cawan of cendol.

Langkah memasak Pengat Keladi Sagu Biji Cendol

  1. Mula-mula, gula melaka, gula pasir dan air dimasak hingga cair -ditapis. Sagu biji dibahagi dua. Letak warna dan direbus- toskan..
  2. Tuangkan santan, gula melaka, sagu biji, daun pandan, air ke dalam periuk lalu dikacau dan tunggu sehingga mendidih, masukkan keledek dan keladi sambil dikacau perlahan-lahan..
  3. Akhir sekali bubuh sedikit garam dan tuangkan cendol, digaul sehingga rata. Dah siap bolehlah dihidangkan..
  4. .