Badak berendam resipi 17. Kuih badak berendam, atau juga dipanggil sebagai sopang di Negeri Sembilan, adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di Malaysia, terutamanya di Pantai Timur iaitu di Kelantan dan Terengganu. Kuih badak berendam terdiri daripada adunan tepung beras yang digentel bulat dengan inti kelapa. Badak Berendam FC is with Uzair Noordin.
Resepi badak berendan yang sesuai dimakan sebagai pencuci mulut. Saya juga ingin membaiki cara penyediaan inti kelapa mengikut resepi turun temurun yang saya pelajari dari satu blog. Jom kita tengok resepi yang saya gunakan hari ini. You can cook Badak berendam resipi 17 using 0 ingredients and 0 steps. Here is how you cook that.
Ramuan Badak berendam resipi 17
Hari tu masa saya balik kampung, kakak saya teringin sangat nak makan Kueh Puteri Mandi a.k.a. Badak Berendam ni.err, tak tau kenapa nama kueh ni seperti itu. Soto yang sangat sedap dengan nasi impit yang lembut. Bancuh tepung pulut bersama air pandan dan garam sehingga menjadi doh yang lembut dan boleh dibentuk bulat.
Langkah memasak Badak berendam resipi 17
Rahsia Kuih Kaswi Lembut Bergedik, Tak Liat & Sedap. Resipi Ni Memang Wajib Cuba. - RASA. Tuhansia uusia ja laadukkaita kuvia joka päivä. Kuih badak berendam terdiri daripada adunan tepung beras yang digentel bulat dengan inti kelapa bercampur nisan (gula melaka). Hand interventions by the artist with acrylic paint.