Crunchy Cookies Gluten Free.
You can cook Crunchy Cookies Gluten Free using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Crunchy Cookies Gluten Free
- Prepare 110 g of Butter.
- Prepare 1/2 of cwn Gula Perang.
- Prepare 1/4 of cwn Gula.
- Prepare 1 of biji Telur.
- You need 1 of cwn Tepung Beras.
- You need 1/2 of cwn Tepung Jagung.
- It's 1 of SB Tepung Ubi Kayu.
- Prepare 1/2 of sk Garam.
- You need 1 1/2 of SB Serbuk Koko.
- Prepare 1/2 of sk Baking Soda.
- Prepare 1/4 of sk Baking Powder.
- Prepare of Tambahan.
- It's of Chocolate Chip.
- Prepare of Almond Slice.
Langkah memasak Crunchy Cookies Gluten Free
- Sediakan semua bahan seperti di nyatakan..
- Asingkan bahan basah dan bahan kering di dalam mangkuk lain-lain. Sebatikan. Untuk butter, gula, telur, sekalikan dan pukul ala kadar sahaja dengan senduk. Cukup gula dan butter sebati bersama..
- Selepas itu, bahan kering sudah sekata, boleh letakkan ke dalam bahan butter telur dan gula tadi. Letak sikit-sikit dan gaul sekata. Adunan sedikit lembek..
- Adunan sudah sekata, boleh letakkan pula tambahan perasa, chocolate chip dan almond slice. Kacau guna sudu sekatakan..
- Semua sudah sekata, boleh letak adunan menggunakan sudu. Bulat kecil, tidak perlu penyekkan, sebab semasa pembakaran cookies akan sendiri mencair dan mendatar..
- Tidak perlu simpan ke dalam peti sejuk seperti adunan yang bergluten. Boleh terus bakar, 180darjah selama 20-25minit. Ikut oven masing-masing. Letak ke dalam bekas selepas cookies sedikit sejuk..