Recipe: Delicious Cheddar Cheese Cake

Cheddar Cheese Cake.

Cheddar Cheese Cake You can have Cheddar Cheese Cake using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Cheddar Cheese Cake

  1. It's of Bahan A.
  2. You need 260 g of susu cair.
  3. Prepare 80 g of butter.
  4. Prepare 250 g of cheddar cheese (parut halus).
  5. You need of Bahan B.
  6. It's 40 g of tepung gandum.
  7. You need 30 g of tepung jagung.
  8. Prepare of C Bahan.
  9. You need 6 of biji kuning telur.
  10. It's 1 of s/t parutan kulit lemon.
  11. You need of Bahan D.
  12. You need 6 of biji putih telur.
  13. It's 180 g of gula.
  14. Prepare 1 of s/t jus lemon.

Langkah memasak Cheddar Cheese Cake

  1. Cara -sediakan loyang 8' @ 9'....griskan ngan sedikit minyak dan alaskan ngan kertas kek....
  2. Masak bahan A ngan api sederhana hingga semua larut.. (kalau ada lg yg x larut kecil2 pn x apa....).
  3. Apa bila dah suam x berapa panas... masukkan bahan B... gaul rata ngan pemukul tangan je..
  4. Kemudian masukkan bahan C.. gaul hingga rata....
  5. Dalam bekas yang lain pukul putih telur hingga berbuih..masukkan jus leman juga gula kedalam... dan pukul lg hingga soft peak... (jgn pkl hingga terlalu kembang.. ckp hingga creamy dan berkilat).
  6. Masukkan adunan putih telur kedalam adunan keju tadi sedikit hinggasedikit..gaul ngan perlahan...guna spatula je....
  7. Kemudian masukkan kedalam loyang.. bakar guna kaedah steam bath.. pada suhu 150-160'c selama 50 minit...
  8. Siap....