Recipe: Perfect Japanese Cheese Cake

Japanese Cheese Cake.

Japanese Cheese Cake You can have Japanese Cheese Cake using 8 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Japanese Cheese Cake

  1. You need of Bahan.
  2. It's 8 keping of cheddar cheese (slide).
  3. You need 200 ml of susu segar.
  4. It's 5 of biji telur (B).
  5. You need 80 g of tepung kek.
  6. You need 70 g of butter.
  7. You need 250 g of manggo filling.
  8. You need 70 g of gula halus.

Langkah memasak Japanese Cheese Cake

  1. Cara -koyak2kan cheese kecil2 & campurkan ngan susu segar... masakkan ngan api perlahan..kacau sebati..masukkan butter.. tutup api.....
  2. Asingkan putih teur & kuning telur... pukul putih telur ngan gula hinnga kembang@ maringue...
  3. Kemudian pukul pula kuning telur hingga kembang... masukkan adunan cheese tadi.. pukul sebati.. masukkan tepung sedikit demi sedikit...kacau perlahan...sekiranya berketul bole la ditapis....
  4. Kemudian masukkan meringue tadi... kaup balik & sebatikan menggunakan spatula....
  5. Loyang digris dan dilapikkan ngan kertas kek...tuangkan adunan kedalam loyang.....
  6. Letakkan loyang kedalam kedalam loyang yang telah dibubuh air panas...masukkan kedalam ketuha yang telah dipanaskan pada suhu 170' selama 20 minit.....
  7. Kemudian rendahkan suhu kepada 140'& terus membakar selama 40 minit.....
  8. Siap.
  9. *Teknik membakar Bain Marie @ steam bath sebab cheese sangat lembut & mudah terbakar... ***apabila dah sejuk bole la terbalikkan... tuangkan manggo filling..sedap dimakan sejuk2..