Recipe: Tasty Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream

Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream.

Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream You can have Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream using 13 ingredients and 11 steps. Here is how you achieve it.

Ramuan Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream

  1. It's of Lapisan bawah.
  2. You need 50 gm of oreo crush } kisar halus.
  3. You need 150 gm of biskut digetive.
  4. Prepare 80 gm of butter - cairkan.
  5. You need of Bahan cheese..
  6. Prepare 500 gram of Cream Cheese.
  7. You need 300 ml of whipping cream.
  8. You need 2 of s/b serbuk ice cream vanila.
  9. Prepare 100 gram of gula halus.
  10. You need 50 ml of susu segar.
  11. You need 1 of s/t perisa tutty fruits.
  12. Prepare 1 of s/b geletin halal.
  13. It's 1/4 cawan of air.

Langkah memasak Paddle Pop Cheese Cake Ice Cream

  1. Cara buat lapisan bawaj ~Cairkan butter, masukkan biskut oreo dan biskut digetive yg telah dikisar.. Gaul sebati.. Tekan2 dlm loyang.. ratakan.. kemudian bakar pd suhu 180' selama 10 minit... kemudian sejukkan....
  2. Cara ~Double boilkan gelatin dengan 1/4 cawan air hingga gelatin larut...
  3. ~Pukul whipping cream bersama serbuk ice cream hingga soft peak...
  4. ~Kemudian pukul cream cheese, vanila essence, susu dan gula halus didalam bekas yg lain.....
  5. ~masukkan gelatin tadi.. Gaul hingga sebati...
  6. ~masukkan pula perisa tutty fruits.. Gaul sebati. (Bole jg klu kita nk bbh apa2 perisa ikut adunan yg kita warnakn.. Ikut selera).
  7. ~Akhir sekali masukkan whipping cream yg sudah pukul kedalam adunan cream cheese, gunakan spatula, gaul hingga rata..
  8. ~bahagikan adunan untuk diwarnakan....
  9. ~Keluarkan loyang biskut oreo tadi, kemudian ~masukkan cream cheese ratakan. Deko ikut citarasa Masukan kedalam freezer... Biarkan dlm 4@5 jam.. Lg lm lg elok....
  10. *untuk yg ni aznie guna scope ais krim je.. Timdih2 semua warna... Bila dah bubuh semua warna.. Hentak kan dalam 3 @ 4 kali hentak nak bagi ia rata.. Kemudian guna spatula rata kan bahagian atas...
  11. *petua nk bg kek nampak licin bahagian tepi2 kek bl keluarkn dari loyang.. Rendamkn pisau dalam air panas.. Kemudian keluarkn pisau..lap ngan tisu.. Kemudian guna pisau yang panas tadi kita ratakan keliling kek.. In shaa allah kek akan nampak licin dan tak nampak comot..pastikan rendam pisau ngan air panas.. Klu inginkan potongan kek yg licin ye...😍😍.