Recipe: Perfect Cheese Cake Hangus

Cheese Cake Hangus.

Cheese Cake Hangus You can have Cheese Cake Hangus using 5 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Cheese Cake Hangus

  1. You need 1 kg of cream cheese Anchor.
  2. It's 500 gm of whipping cream Anchor.
  3. You need 7 of biji telur ayam A.
  4. Prepare 30 gm of tepung gandum diayak.
  5. Prepare 300 gm of gula castor/pasir halus.

Langkah memasak Cheese Cake Hangus

  1. Sediakan bahan. Panaskanketuhar pada suhu 200°C..
  2. Putarkan cream cheese dan gula hingga sebati dan kembang dalam mesin pengadun..
  3. Masukkan pula telur satu persatu dan adun hingga rata..
  4. Masukkan tepung yang diayak dan adun rata..
  5. Masukkan adunan ke dalam loyang/spring foam yang telah dialas parchment paper. Lebihkan kertas daripada loyang. Gunakan loyang saiz 9"tetapi untuk resepi ini saya gunakan loyang saiz 6" (500gm setiap satu)..
  6. Bakar pada suhu 200°C selama 1jam 15 minit api atas dan bawah..
  7. Kek yang telah siap dibakar. Biarkan dalam ketuhar sehingga sejuk. Kemudian masukkan ke dalam peti ais..
  8. Enak dimakan selepas keluarkan daripada peti ais 15-30 minit kemudian..