Cheese Cake Hangus.
You can have Cheese Cake Hangus using 5 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Cheese Cake Hangus
- You need 1 kg of cream cheese Anchor.
- It's 500 gm of whipping cream Anchor.
- You need 7 of biji telur ayam A.
- Prepare 30 gm of tepung gandum diayak.
- Prepare 300 gm of gula castor/pasir halus.
Langkah memasak Cheese Cake Hangus
- Sediakan bahan. Panaskanketuhar pada suhu 200°C..
- Putarkan cream cheese dan gula hingga sebati dan kembang dalam mesin pengadun..
- Masukkan pula telur satu persatu dan adun hingga rata..
- Masukkan tepung yang diayak dan adun rata..
- Masukkan adunan ke dalam loyang/spring foam yang telah dialas parchment paper. Lebihkan kertas daripada loyang. Gunakan loyang saiz 9"tetapi untuk resepi ini saya gunakan loyang saiz 6" (500gm setiap satu)..
- Bakar pada suhu 200°C selama 1jam 15 minit api atas dan bawah..
- Kek yang telah siap dibakar. Biarkan dalam ketuhar sehingga sejuk. Kemudian masukkan ke dalam peti ais..
- Enak dimakan selepas keluarkan daripada peti ais 15-30 minit kemudian..