Burnt Cheesecake 5 bahan.
You can cook Burnt Cheesecake 5 bahan using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve it.
Ramuan Burnt Cheesecake 5 bahan
- You need 420 g of cream cheese (brand Philadelphia recommended).
- Prepare 130 g of gula halus/gula castor.
- It's 3 of biji telur grade A.
- Prepare Sedikit of esen vanilla (recommended brand Azlita Masam Manis).
- Prepare 20 g of tepung jagung.
- You need 135 g of whipping cream (brand Anchor recommended).
- It's of Loyang bulat 6 inci. Baking paper non stick atau parchment paper.
Langkah memasak Burnt Cheesecake 5 bahan
- Putar cream cheese, bersama gula halus/castor. Pastikan biji-biji cream cheese tiada dan adunan licin..
- Tambahkan telur sebiji demi sebiji. Putar sekejap-sekejap sahaja. Tambah esen vanilla sedikit dalam 5 titik..
- Tambahkan tepung jagung. Putar atau gaul sebati..
- Akhir sekali, campurkan whipping cream dan putar sekejap. Penting : whipping cream akhir sekali..
- Tuangkan dalam adunan yang telah dialas dengan non -stick baking paper atau parchment paper. Tak perlu glis dengan butter atau marjerin. Lebihkan kertas di tepi2x nya kerana kek akan naik..
- Oven dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 220 C (bergantung pada oven masing2x)..
- Permulaan 30 min,guna api bawah supaya kek masak. Periksa kek dan tambah masa jika perlu. Kemudian guna api atas dan bawah 20 minit. Suhu boleh dikurangkan sedikit kepada 180C. Last, on kipas untuk 10 minit..
- Bila siap, buka pintu oven renggang sedikit untuk kek sejuk sedikit semi sedikit..