Recipe: Yummy Kek Keju Kapas

Kek Keju Kapas.

Kek Keju Kapas You can cook Kek Keju Kapas using 13 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ramuan Kek Keju Kapas

  1. Prepare of Bahan A.
  2. It's 250 g of cream cheese.
  3. It's 50 g of mentega.
  4. Prepare 80 g of gula kastor.
  5. Prepare 1 of s/t jus lemon.
  6. It's 80 g of tepung kek.
  7. Prepare 5 of biji kuning telur (A).
  8. It's 80 g of susu segar @ susu cair.
  9. It's of Bahan B.
  10. Prepare 80 g of gula kastor.
  11. You need 5 of biji putih telur.
  12. Prepare 1/4 of s/k serbuk krim tartar.
  13. Prepare 200 g of blueberry filling.

Langkah memasak Kek Keju Kapas

  1. Cara -griskan loyang bulat 9' dan lapik ngan kertas kek.....
  2. Bahan A -pukul cream cheese, mentega dan gula hinggakembang...
  3. Masukkan kuning telur dan jus lemon.. pukul sebati...
  4. Masukkan tepung kek dan susu berselang seli hingga habis sambil digaul seba.
  5. Bahan B -dalam bekas lain satukan gula kastor, putih telur dan krim tartar.. pukul hingga kembang lebih kurang 7 minit...
  6. Masukkan adunan putih kedalam adunan cheese sedikit demi sedikit.. sambil gaul perlahan guna spatula hingga sebati....
  7. Tuangkan kedalam loyang... dan bakar ngan kaedah Bain Marie@ steam bath...bakar pada suhu 180' selama 1 jam....
  8. Setelah kek sejuk bole la hiaskan ngan blueberry filling....