Kek Keju Kapas.
You can cook Kek Keju Kapas using 13 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Kek Keju Kapas
- Prepare of Bahan A.
- It's 250 g of cream cheese.
- It's 50 g of mentega.
- Prepare 80 g of gula kastor.
- Prepare 1 of s/t jus lemon.
- It's 80 g of tepung kek.
- Prepare 5 of biji kuning telur (A).
- It's 80 g of susu segar @ susu cair.
- It's of Bahan B.
- Prepare 80 g of gula kastor.
- You need 5 of biji putih telur.
- Prepare 1/4 of s/k serbuk krim tartar.
- Prepare 200 g of blueberry filling.
Langkah memasak Kek Keju Kapas
- Cara -griskan loyang bulat 9' dan lapik ngan kertas kek.....
- Bahan A -pukul cream cheese, mentega dan gula hinggakembang...
- Masukkan kuning telur dan jus lemon.. pukul sebati...
- Masukkan tepung kek dan susu berselang seli hingga habis sambil digaul seba.
- Bahan B -dalam bekas lain satukan gula kastor, putih telur dan krim tartar.. pukul hingga kembang lebih kurang 7 minit...
- Masukkan adunan putih kedalam adunan cheese sedikit demi sedikit.. sambil gaul perlahan guna spatula hingga sebati....
- Tuangkan kedalam loyang... dan bakar ngan kaedah Bain Marie@ steam bath...bakar pada suhu 180' selama 1 jam....
- Setelah kek sejuk bole la hiaskan ngan blueberry filling....