Crunchy Thin Brownies Cookies.
You can cook Crunchy Thin Brownies Cookies using 14 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve it.
Ramuan Crunchy Thin Brownies Cookies
- Prepare of Bahan A: Diayak.
- Prepare 150 g of tepung gandum.
- Prepare 2 of sb tepung beras.
- Prepare 1 of st baking powder.
- Prepare of Bahan B: Dikacau sebati.
- You need 2 of biji telur gred A.
- Prepare 1 of st esen vanila.
- It's 1/2 of cwn + 2 sb gula kastor.
- You need of Bahan C: Di’double boiled’.
- It's 100 g of butter/mentega.
- It's 250 g of dark chocolate.
- It's of Bahan D:.
- Prepare of Hirisan almond.
- It's of Chocolate chips.
Langkah memasak Crunchy Thin Brownies Cookies
- Sediakan baking paper yg digris atas dulang pembakar dengan ukuran 9 x 11 inci. Sukatan di atas untuk hasilkan 4 dulang..
- Ayak bahan A. Ketepikan..
- Sebatikan bahan B. Ketepikan..
- Cairkan coklat kaedah double boiled,coklat cair sedikit masukkan butter. Kacau sebati,licin dan berkilat.
- Sementara coklat masih panas,masukkan bahan B ke dalam coklat kacau sebati. Kemudian masukkan bahan A. Kacau rata2..
- Sendukkan bancuhan brownies atas baking paper. Saya guna 1 senduk besar boleh cukup untuk 4 dulang. Kemudian ratakan nipis2 adunan menggunakan spatula..
- Tabur hirisan almond dan chocolate chips atas adunan. Bakar pada suhu 160c selama 20 minit.5 minit terakhir,bakar api atas shj.(kalau almond dah keperangan,itu tanda2 dah masak la tu).
- Potong brownies ketika masih panas2..
- P/s: rahsia kesedapan brownies bergantung pada jenis coklat yang kita gunakan. Pilih yang ada kualiti contoh biasa digunakan, Beryls chocolate compound @ Van Houten.