Mousse Kek Keju Blueberry.
You can have Mousse Kek Keju Blueberry using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
Ramuan Mousse Kek Keju Blueberry
- Prepare 125 gm of buah Blueberry.
- It's 1 helai of Kek span.
- Prepare 200 ml of Krim Putar dingin.
- You need 2 sudu besar of Gula tepung.
- It's 250 gm of Keju Krim suhu bilik.
- It's 2 sudu besar of Gula tepung.
- You need 1 sudu besar of Jus lemon.
Langkah memasak Mousse Kek Keju Blueberry
- Cuci bersih Blueberry. Ketepikan.
- Kek span dipotong dadu. Ketepikan.
- Pukul krim putar dan gula tepung dengan menggunakan pengadun, sehingga kaku. Ketepikan.
- Pukul keju krim dan gula tepung sehingga lembut, kemudian tambahkan jus lemon pukul sehingga bercampur rata..
- Tuangkan krim putar ke dalam keju krim, gaul rata dengan spatula menggunakan teknik melipat. Ketepikan.
- Sediakan acuan atau gelas kecil, masukkan beberapa keping kek span dan beberapa biji blueberry, kemudian sudukan mousse kek keju ke atasnya, masukkan lagi potongan kek span dan blueberry, dan ditutup dengan mousse kek keju. Ulang sehingga selesai..
- Selepas itu simpankan di dalam peti sejuk selama 4 jam/semalaman.
- Hidangkan Mousse Kek Keju Blueberry dalam keadaan sejuk.Nikmatilah....😚😚😚.