German Cookies *.
You can cook German Cookies * using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
Ramuan German Cookies *
- You need 125 gm of mentega.
- It's 125 gm of tepung kentang /potato starach.
- You need 80 gm of tepung gandum.
- It's 40 gm of gula aising (diayak).
- Prepare of Secubit garam.
- Prepare Sedikit of esen vanila.
Langkah memasak German Cookies *
- Sediakan bahan-bahan (saya buat ni 3bancuhan adunan).
- Masukkan mentega dan gula aising (yang telah diayak) ke dalam mangkuk. Kacau sebati menggunakan senduk kayu. Masukkan esen vanila..
- Masukkan tepung gandum, tepung kentang dan garam (yang telah diayak). Kacau sebati. Balut mangkuk dengan plastik dan sejukkan seketika di dalam peti sejuk selama 1jam. (Adunan agak lembut sedikit. Jangan tambah tepung yer ðŸ¤).
- Ambil sedikit adunan dan buat bulat-bulat. Susun atas dulang pembakar. Ambil garfu dan tekan sedikit atas permukaan biskut untuk dapatkan sedikit corak. Ulangi langkah ini sehingga adunan tepung habis..
- Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170c selama 5-8minit (bergantung pada oven masing-masing dan saiz biskut yang dibentuk). Biskut ni cepat garing..
- Angkat dan sejukkan seketika biskut atas jaring sebelum disimpan dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba ☺️.