Recipe: Yummy Super Easy Japanese No-bake Cheesecake

Super Easy Japanese No-bake Cheesecake.

Super Easy Japanese No-bake Cheesecake You can cook Super Easy Japanese No-bake Cheesecake using 6 ingredients and 13 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Super Easy Japanese No-bake Cheesecake

  1. Prepare 75 g of White Chocolate Bar (BUKAN COOKING CHOC).
  2. Prepare 100 g of Cream Cheese.
  3. It's 75 g of Whipping Cream.
  4. You need 1/8-1/4 tsp of Himalaya Salt (tengok brand cream cheese).
  5. Prepare of Garnish.
  6. You need 3 tbs of Icing Sugar / Nestum / Oreo Hancur (optional).

Langkah memasak Super Easy Japanese No-bake Cheesecake

  1. Sediakan bahan utama.
  2. Masukkan White Choc & Cream Cheese ke dalam bekas untuk di double boil.
  3. Panaskan air sampai mendidih.
  4. Letak bekas atas air mendidih dan kacau sampai cair.
  5. NOTA PENTING: Jangan ada setitik air pun yang masuk adunan.
  6. Bila cair, letak bekas di atas alas.
  7. Masukkan krim sedikit dan sebatikan.
  8. Ulang sampai krim habis.
  9. Tambah garam dan kacau sampai sebati.
  10. Pindah ke dalam bekas kecil yang anda suka.
  11. Optional: boleh tambah buah di bawah.
  12. Masukkan ke dalam fridge selama 6-8 jam.
  13. Tabur icing sugar / nestum / oreo hancur sebelum hidang & makan!! 😘.