Super Easy Japanese No-bake Cheesecake.
You can cook Super Easy Japanese No-bake Cheesecake using 6 ingredients and 13 steps. Here is how you achieve that.
Ramuan Super Easy Japanese No-bake Cheesecake
- Prepare 75 g of White Chocolate Bar (BUKAN COOKING CHOC).
- Prepare 100 g of Cream Cheese.
- It's 75 g of Whipping Cream.
- You need 1/8-1/4 tsp of Himalaya Salt (tengok brand cream cheese).
- Prepare of Garnish.
- You need 3 tbs of Icing Sugar / Nestum / Oreo Hancur (optional).
Langkah memasak Super Easy Japanese No-bake Cheesecake
- Sediakan bahan utama.
- Masukkan White Choc & Cream Cheese ke dalam bekas untuk di double boil.
- Panaskan air sampai mendidih.
- Letak bekas atas air mendidih dan kacau sampai cair.
- NOTA PENTING: Jangan ada setitik air pun yang masuk adunan.
- Bila cair, letak bekas di atas alas.
- Masukkan krim sedikit dan sebatikan.
- Ulang sampai krim habis.
- Tambah garam dan kacau sampai sebati.
- Pindah ke dalam bekas kecil yang anda suka.
- Optional: boleh tambah buah di bawah.
- Masukkan ke dalam fridge selama 6-8 jam.
- Tabur icing sugar / nestum / oreo hancur sebelum hidang & makan!! 😘.