Burnt Cheesecake.
You can have Burnt Cheesecake using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ramuan Burnt Cheesecake
- It's 250 gm of cream cheese (jenama Bega).
- Prepare 1/2 cawan of gula kastor.
- You need 125 gm of UHT whipping creme (jenama Emborg).
- It's 3 of biji telur gred B.
- Prepare 1/2 of teh esen vanila.
- You need 2 of sudu besar tepung gandum.
Langkah memasak Burnt Cheesecake
- Ni jenis keju dan whipping cream yang saya gunakan..
- Masukkan kesemua bahan ke dalam mesin pengisar (keju, whipping cream, telur, esen vanila, tepung dan gula kastor).
- Pukul sehingga kembang dan gebu..
- Alaskan loyang dengan baking paper dan lebihkan paper tersebut dari tinggi loyang. Saya gunakan loyang saiz 6inci..
- Panaskan oven pada suhu 180 darjah celcius menggunakan api atas bawah. Bakar selama 1jam (bergantung oven masing-masing). Kemudian naikkan suhu kepada 200darjah celcius dan bakar selama 10minit (jika hendak lagi hangit boleh tambahkan tempoh membakar).
- Sejukkan seketika di dalam peti sejuk, sebelum boleh dimakan. Selamat mencuba..