Easiest Way to Make Appetizing Burnt Cheesecake

Burnt Cheesecake.

Burnt Cheesecake You can have Burnt Cheesecake using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ramuan Burnt Cheesecake

  1. It's 250 gm of cream cheese (jenama Bega).
  2. Prepare 1/2 cawan of gula kastor.
  3. You need 125 gm of UHT whipping creme (jenama Emborg).
  4. It's 3 of biji telur gred B.
  5. Prepare 1/2 of teh esen vanila.
  6. You need 2 of sudu besar tepung gandum.

Langkah memasak Burnt Cheesecake

  1. Ni jenis keju dan whipping cream yang saya gunakan..
  2. Masukkan kesemua bahan ke dalam mesin pengisar (keju, whipping cream, telur, esen vanila, tepung dan gula kastor).
  3. Pukul sehingga kembang dan gebu..
  4. Alaskan loyang dengan baking paper dan lebihkan paper tersebut dari tinggi loyang. Saya gunakan loyang saiz 6inci..
  5. Panaskan oven pada suhu 180 darjah celcius menggunakan api atas bawah. Bakar selama 1jam (bergantung oven masing-masing). Kemudian naikkan suhu kepada 200darjah celcius dan bakar selama 10minit (jika hendak lagi hangit boleh tambahkan tempoh membakar).
  6. Sejukkan seketika di dalam peti sejuk, sebelum boleh dimakan. Selamat mencuba..